puszka.pl - pysznie!

Selerowa wariacja - sałatka ze smażonym selerem i winegretem


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

0,5 kg selera (korzenia)
2 jajka
trochę mąki
bułka tarta
olej/oliwa do smażenia
sałata
cebula

sos winegret:
sok z cytryny
oliwa - 3 razy tyle, ile soku z cytryny
zmiażdżony czosnek
sól
cukier

Przygotowanie:

Umyte selery kroimy na plastry (ok. 3 mm). Jajka ubijamy. Panierujemy selery w mące, jajkach i bułce tartej, smażymy, a następnie studzimy.

Na dno półmiska kładziemy liście sałaty, na nią selery, posypujemy je krążkami cebuli, polewamy sosem
Nadesłał(a) Renata, dnia: Aug 7, 2000
Źródło/autor przepisu: nieznane

Twoje zapiski: