puszka.pl - pysznie!

Surówka z kalarepki z jabłkiem i czosnkiem

Joanna: "Moim zdaniem pycha!"


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

kalarepka
jabłko
oliwa
czosnek
sól
sok z cytryny
ew. szczypta cukru
natka pietruszki

Przygotowanie:

Rzeczoną kalarepkę obieram, trę na tarce o grubych oczkach wraz z jednym jabłkiem. Dodaję troszkę oliwy, a do smaku czosnek, sól, sok cytrynowy i [opcjonalnie] szczyptę cukru, a wreszcie siekaną natkę pietruszki.

Wskazówki i uwagi:

Natka pietruszki ma tę dodatkową zaletę, że trochę niweluje zapach czosnku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Joanna Sereinig

Twoje zapiski: