puszka.pl - pysznie!

Bób ze smażonymi kurkami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

50 dag bobu
30 dag kurek
2 cebulki dymki
2 łyżki oliwy do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Bób umyć i zalać zimną wodą. Gotować pod przykryciem około 15 minut, aż będzie miękki. Zobacz też: bób - jak gotować, do czego wykorzystać.

Kurki oczyścić, obrać, przekroić na pół. Na patelnię wlać oliwę, włożyć cebulki i kurki, smażyć na rumiano. Zdjąć z ognia, oprószyć solą i pieprzem.

Bób odsączyć, wymieszać z grzybami i dymką.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu podanego na pl.rec.kuchnia przez Szamę, oryginalny przepis pochodzi prawdopodobnie z jakiegos czasopisma

Twoje zapiski: