puszka.pl - pysznie!

Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana z cebulą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki sałatkowe (znaczy nie rozwalające się)
cebula
sól
pieprz
ocet
ciepły rosół (bulion)
olej
szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować, obrać i pokroić w talarki. Dać do michy. Na to drobno pokrojoną cebulę, sól, pieprz, ocet i rosół (nie za dużo, to ma być sałatka, nie zupa).

Odstawić na godzinę do przegryzienia. Polać olejem, odstawić na jeszcze chwilę. Podawać z pokrojonym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podał Waldemar Krzok (waldemar.krzok@ukbf.fu-berlin.de)

Twoje zapiski: