puszka.pl - pysznie!

"Azjatycki" sos z masła orzechowego - z sosem sojowym, limonką, czosnkiem i chili


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki masła orzechowego
1/4 szklanki oleju z orzechów ziemnych
1/8 szklanki soku z limonki
1/8 szklanki sosu sojowego
1 i 1/2 ząbka czosnku
1 i 1/2 łyżki miodu lub słodu
1 łyżeczka ostrego sosu chili (lub wg. smaku)
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub wg. smaku)

Przygotowanie:

Czosnek drobniutko siekamy. Wszystko mieszamy mikserem na gładką masę.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Herbatka

Twoje zapiski: