Zapiekanka ryżowa na słodko, z rodzynkami
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			200 g mlecznego ryżu
1 litr mleka
120 g masła
cukier
100 g rodzynek
4 jajka
skórka cytryny
bułka tarta do wysypania formy
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Ryż ugotować w mleku. Do stygnącego ryżu dodać masło, cukier, rodzynki i żółtka oraz utartą skórkę cytryny. Po ostygnięciu dodać ubite na pianę białko.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać bułką tartą, wyłożyć otrzymaną masą. Piec ok. 45 minut przy średniej temperaturze. Wyjąć z naczynia i podawać z sokiem malinowym lub owocami.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: