puszka.pl - pysznie!

Kapusta pekińska z sosem sojowym i groszkiem

Świetna do ryżu i makaronów chińskich.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kapusta pekińska
groszek konserwowy
olej
asofetida (zamiennie może być smażona cebula)
sos sojowy
cukier - odrobina

Przygotowanie:

Kapustę obrać i poszatkować zostawiając twarde białe części do innej potrawy. Do woka wlać olej, podgrzać, dodać asofetidę, a potem kapustę pekińską, smażyć co jakiś czas mieszając.

W kubku wymieszać 2 łyżki sosu sojowego z odrobiną wody i cukru, wlać do kapusty. Mieszać, dodać groszek.

Wskazówki i uwagi:

Asofetida to przyprawa indyjska przypominajaca suszona cebulę i może być stosowana zamiennie z nią.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2003-03-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: