puszka.pl - pysznie!

Andrut z kakaową masą z płatków owsianych i bakalii


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

andruty
4 szklanki płatków owsianych
1 szklanka cukru
6 łyżek oleju
1 szklanka mleka (zwykłego lub roślinnego)
3 łyżki kakao
cukier waniliowy
posiekane bakalie

Przygotowanie:

2 szklanki płatków owsianych zrumienić razem z 1/2 szklanki cukru, na końcu dodać połowę oleju, przełożyć do miski, dodać resztę cukru, płatków owsianych, oleju, zalać wrzącym mlekiem, wymieszać. Dodać pozostałe składniki, połączyć.

Masą równomiernie pokryć andrut, przykryć drugim andrutem, przycisnąć, ostudzić.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: