puszka.pl - pysznie!

Sałata na kolorowo, z ogórkiem i pomidorem


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1 główka sałaty
2 pomidory
1 ogórek surowy
pół pęczka koperku
oliwa z oliwek
cytryna

Przygotowanie:

Sałatę porządnie opłukać i porwać na kawałki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Koperek też umyć i pokroić.

Wszytko wymieszać. Oliwę pomieszać delikatnie na łyżeczce z paroma kropelkami cytryny i polać sałatę.

Wskazówki i uwagi:

W wersji lakto-wege można użyć jogurtu naturalnego albo śmietany.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2003-03-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: