puszka.pl - pysznie!

Brukiew nadziewana

Brukiew zawiera dużo wapnia, fosforu, sodu, żelaza, magnezu, siarki, witaminy z grupy B,P i C.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

kilka brukwi (małe bulwy)
śmietana
sól
cukier
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Brukiew obieramy, parzymy gorącą wodą i w każdej bulwie wydrążamy nożem otwór. Miąższ rozcieramy, dodajemy pozostałe składniki i nadziewamy.

Blachę smarujemy tłuszczem, ustawiamy brukiew nadzieniem do góry i posypujemy bułeczką. Pieczemy.
Nadesłał(a) Renata, dnia: Aug 6, 2000
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"

Twoje zapiski: