puszka.pl - pysznie!

Placki ziemniaczane z jabłkiem

Można podać z sosem z borówek lub tatarskim.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

duuuży ziemniak
średnia cebula
jabłko - np. szara reneta
łyżka mąki sojowej
sól
pieprz
ok. 2 łyżki mąki
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaka, cebulę i jabłko zetrzeć. Zostawić na chwilę, odlać wodę, która się wydzieli. Dodać łyżkę mąki sojowej, sól i pieprz oraz tyle zwykłej mąki, żeby się dały rozprowadzić cieniutko na patelni.

Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju. Mają być złotobrązowe i chrupiące.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-02-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu podanego na pl.rec.kuchnia przez Kudłatą

Twoje zapiski: