puszka.pl - pysznie!
Kanapka z awokado
W oryginale ten przepis dostałam od mojej siostry... Tyle, że ona stosowała go na świeżych kajzerkach. Po drobniutkiej modyfikacji okazało się, że z chlebem razowym smakuje równie wyśmienicie :)
kanapki, pita
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
dla 1 osoby
kromka chleba (razowca)
awokado
sól
Przygotowanie:
do 15 min.
Na kromkę chleba smarujemy miąższ z awokado (dowolna grubość... ja preferuję np. więcej :)) i posypujemy solą. Smacznego! :)
Wskazówki i uwagi:
Im dłużej chleb będzie "nasiąkał" awokado, tym lepiej... Można np. kanapkę przygotować rano... a zjeść w porze lunchu.
Nadesłał(a)
MacAgga McP
, dnia: 2003-01-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja siostra (a ona od znajomych ;))
Twoje zapiski: