Dip salsa verde do surowych warzyw
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki natki
2 łyżki świeżej bazylii
2 jajka
1 mała cebula
5 ząbków czosnku
2 łyżki kaparów
1 ogórek kiszony
7 łyżek oliwy
1 łyżka octu winnego
1/2 łyżeczki białego pieprzu
1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo. Potnij nożyczkami szczypiorek, natkę i bazylię. Posiekaj drobno białka jajek, cebulę, czosnek, kapary i ogórka (bez nasion). Połącz w misce żółtka, oliwę, ocet, biały pieprz i sól. Utrzyj na gładką masę. Wlej sos do zieleniny i białek. Wymieszaj, wstaw do lodówki.
Twoje zapiski: