puszka.pl - pysznie!

Dip salsa verde do surowych warzyw


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 pęczek szczypiorku
3 łyżki natki
2 łyżki świeżej bazylii
2 jajka
1 mała cebula
5 ząbków czosnku
2 łyżki kaparów
1 ogórek kiszony

7 łyżek oliwy
1 łyżka octu winnego
1/2 łyżeczki białego pieprzu
1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Potnij nożyczkami szczypiorek, natkę i bazylię. Posiekaj drobno białka jajek, cebulę, czosnek, kapary i ogórka (bez nasion). Połącz w misce żółtka, oliwę, ocet, biały pieprz i sól. Utrzyj na gładką masę. Wlej sos do zieleniny i białek. Wymieszaj, wstaw do lodówki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-01-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Pani nr 10/2002, przerobione na wege

Twoje zapiski: