Dynia duszona z pomidorami (w śmietanie lub bez)
		
			Świetna do ryżu albo kaszy.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			1 duża miska dyni obranej ze skóry i pokrojonej w kostkę
4 duże pomidory
asofetida lub cebula
tłuszcz do smażenia
0,5 szklanki śmietany (można pominąć)
1 łyżka mąki
sól
pieprz
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Do garnka wrzucamy tłuszcz i asofetidę albo cebulę pokrojoną w kosteczkę, mieszamy, potem dodajemy pokrojoną w kostkę dynię. Jak się trochę podsmaży, dodajemy obrane i pokrojone pomidory, mieszamy delikatnie.
Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do warzyw, trochę gotujemy w tym sosie, doprawiamy do smaku.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: