Przyprawa curry własnej roboty
		
			Waldemar Krzok: "Ma tą zaletę, że można dozować ostrość i aromat wg uznania, podstawowe składniki jednak są."
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			6 suszonych chili
2 łyżeczki kolendry
2 łyżeczki kuminu
1 łyżeczka gorczycy (czarnej lub brązowej)
1 łyżeczka kozieradki
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżki stołowe kurkumy
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Wszystko oprócz kurkumy utrzeć w moździerzu lub zmielić. Dodać 2 łyżki stołowe kurkumy i do słoika. Słoik zamknąć i gotowe.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: