puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

4 kajzerki
250 g masła
4 ząbki czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Czosnek posiekać bardzo drobno, zmieszać z masłem, solą i pieprzem (odrobinkę).

Rozgrzać patelnię (bez oleju). Pokroić kajzerki na połowy, posmarować jedną stronę i położyć (posmarowaną stroną) na patelnię. Gdy czosnek i bułka się zrumienią, posmarować górę bułki masłem i obrócić.

Wskazówki i uwagi:

Nie dotyczy wegan: Jeśli lubicie żółty ser, możecie po przewróceniu bułki na drugą stronę położyć plasterki sera, który lekko się poddtopi w czasie smażenia. Pod serem można jeszcze położyć pomidorka lub później wcinać z keczupem.
Nadesłał(a) Kinga, dnia: 2000-08-14 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: