Wegańskie pierożki ze szpinakiem Martinezzz Cichacky
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 5 osób
Ciasto: mąka
szklanka wody
sól
pół paczuszki drożdży (tzn. 50 gram)
Farsz: 1 paka szpinaku mrożonego (może być Hortex)
4 ząbki czosnku
oliwa/ olej
przyprawy: sól, starta gałka muszkatołowa, pieprz czarny i ziołowy
olej do smażenia
Przygotowanie:
Wyrabiamy ciasto, żeby było gęste i odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy na oliwie/ oleju czosnek, szpinak, dajemy przyprawy, duuuuuuuuużo!!!, można dolać potem łyżkę oleju - pamiętajcie, żeby szpinak nie był zbyt rozwodniony, bo pierogi nie będą się kleić :) Teraz wałkujemy ciasto, lepimy pierożki i smażymy w głębokim tłuszczu.
Wskazówki i uwagi:
Jak ktoś sobie życzy, można upiec w piekarniku, ale będą suche.
Nadesłał(a) BRUUUM,
dnia: 2003-01-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.