puszka.pl - pysznie!

Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę)


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

10 ząbków czosnku
2 łyżki oleju/oliwy do smażenia
2 łyżki mąki
1/2 l wody
sól
pieprz
2 żółtka
4 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

Czosnek obrać, pokroić, lekko podsmażyć na oleju/oliwie, dodać mąkę, wymieszać, dodać wodę i gotować z 10 minut.

Dodać sól i pieprz. Pod koniec wolno wlewać żółtka wymieszane z sokiem z cytryn. Podawać z chlebem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała krysiatop

Twoje zapiski: