Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			10 ząbków czosnku   
2 łyżki oleju/oliwy do smażenia
2 łyżki mąki  
1/2 l wody  
sól
pieprz
2 żółtka  
4 łyżki soku z cytryny
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Czosnek obrać, pokroić, lekko podsmażyć na oleju/oliwie, dodać mąkę, wymieszać, dodać wodę i gotować z 10 minut.
Dodać sól i pieprz. Pod koniec wolno wlewać żółtka wymieszane z sokiem z cytryn. Podawać z chlebem.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: