puszka.pl - pysznie!

Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

dość spore pieczarki
1-2 cebule
masło
papryka w proszku
sól
pieprz
ser żółty

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, obrać, wykroić nóżki. Na maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulkę i nóżki z pieczarek. Doprawić do smaku przyprawami.

Farszu nałożyć do kapeluszy i przykryć plasterkiem sera. Wstawić do piekarnika i zapiekać aż ser się roztopi. Podawać na ciepło.

Wskazówki i uwagi:

Dodam, że składniki farszu można zmieniać wedle uznania. Można dodać natkę pietruszki albo surowe jajko (po podsmażeniu, a przed nałożeniem do kapeluszy). Polecam gorąco, bo pieczarki można przygotować dzień-dwa wcześniej i zapiekać dopiero przed podaniem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 31, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała Vicky S.

Twoje zapiski: