Śniadaniowa (ale niekoniecznie) zupka (bez)mleczna
		
			Można podawać z prażonym słonecznikiem albo siemieniem lnianym albo sezamem.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				 dla  2 osób
 dla  2 osób
			
			
	
			1. Owies łuskany
2. Morelki suszone (niesiarkowane)
3. Szczypta soli
4. Miód/syrop słodowy
5. ewentualnie moja tajna mieszanka przypraw: 10 ziaren kardamonu, anyż gwiaździsty 3 szt, 2 grube kawałki kory cynamonowej, laska wanilii, 10 dag cukru trzcinowego, wszystko przemielić ale o tym cicho sza ;-)))
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				 
 
				
				
			
		
		Owies (przepłukany!) zalać wodą w proporcjach 1:5, dodać pokrojoje morelki i sz3ptę soli. Doprowadzić do wrzenia, doprawić na słodko (3-4 łyżki syropu, 1-1.5 łyżeczki mieszanki) gotować na małym ogniu trochę ponad 3 godziny.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: