puszka.pl - pysznie!

Krótko kiszona papryka

Idol z pl.rec.kuchnia: "Podobno takie smaczne cudo robi się na Węgrzech."
MauaM z pl.rec.kuchnia: "Nie wiem jak to się robi na Węgrzech, ale ja ostatnio zrobiłam paprykę dokładnie tak, jak się robi ogórki małosolne."



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

papryka surowa - zielona lub kolorowa
czosnek
chrzan
koper
ziele angielskie
listek laurowy
sól

Przygotowanie:

Ja kisiłam pokrojoną na ćwiartki. Dałam czosnek, chrzan, koper, jeszcze ziele angielskie, listek laurowy. Zalałam słoną wodą.

Można jeść już następnego dnia, ale lepiej poczekać, bo po 3-4 dniach robi się dużo lepsza.

Wskazówki i uwagi:

Kisiłam wszystkie rodzaje, tzn. żółtą, zieloną i czerwoną. Mnie najbardziej smakowała jednak czerwona.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Dec 20, 2002
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała MauaM

Twoje zapiski: