puszka.pl - pysznie!

Farsz do pierogów z tofu, grzybów i warzyw

"ślimak, ślimak pokaż rogi,
dam ci tofu na pierogi"



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

tofu
grzyby
cebula
marchew
seler
przyprawy (np. pieprz, sól, zioła prowansalskie)

Przygotowanie:

Wsad do pierogów z tofu wykonać można bardzo prosto. Otóż należy zmielić tofu wespół ze smażonymi grzybami i cebulką, dodać zmielonej ugotowanej uprzednio marchewki i selera, dosypać ciut przypraw (np. pieprz, sól, zioła prowansalskie), wrzucić liść pokrzywy zbieranej przy świetle księżyca w pełni...aaa...sorry, to nie ten przepis...Więc bez tej pokrzywy należy podane składniki wymieszać i to wszystko - farsz jest gotowy.
Nadesłał(a) pat, dnia: Dec 13, 2002
Źródło/autor przepisu: ircx.pl.polskavege, przepis nadesłał "Wojciech Ugrewicz"

Twoje zapiski: