Donna Hay jest świetna. Można korzystać z jej przepisów nie umiejąc gotować. Dużo można przygotować dla niespodziewanych gości korzystając z zapasów. Podam więcej przepisów - szczególnie "short order".
duża puszka ciecierzycy (ok. 600 g)
3 łyżki oliwy do smażenia
2 pory cienko pokrojone
1 łyżka otartej skórki z cytryny
3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
Podgrzać oliwę. Smażyć pora na złoto i lekko chrupiąco ze skórką cytryny (ok. 8 min). Dodać czosnek (1 min.). Wrzucić ciecierzycę na 5 min. - tak aby się zagrzała w środku. I gotowe! Na wydaniu (fajne określenie) posypać natką.
Wskazówki i uwagi:
Ja podaję to cudo na sposób włoski, czyli z makaronem. Można zaostrzyć smak dodając pieprz cytrynowy.
Nadesłał(a) marzenna_potera,
dnia: 2002-11-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Donna Hay "Cooking from the pantry"