puszka.pl - pysznie!

Adżyka


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pomidory - 5,5 kg
papryka ostra - 5 strączków
papryka - 2 kg
cukier - 3 łyżki stołowe
sól
czosnek - 5 główek
olej - 1 łyżka stołowa

Przygotowanie:

Pomidory pokroić na cząstki, do rondelka wlać łyżkę oleju i dusić pomidory na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny.

Następnie dodać drobno pokrojoną paprykę, oba gatunki; gotować to jeszcze przez 20 minut. Do zdjętej z ognia masy dodać cukier i sól, rozdrobniony czosnek, wymieszać, przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.
Nadesłał(a) pat, dnia: Nov 22, 2002
Źródło/autor przepisu: "EuGeniusz Dębski" z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: