puszka.pl - pysznie!

Budyń waniliowy z migdałami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1,5 szklanki mleka (zwykłego 2% lub roślinnego)
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
3 migdały
5-6 kropli esencji waniliowej

Przygotowanie:

Zagotować szklankę mleka. Pozostałym mlekiem rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlewać powoli do wrzącego mleka, cały czas mieszając. Dodać obrane i posiekane migdały oraz esencję waniliową. Gdy budyń zgęstnieje, zdjąć z ognia i rozlać do wypłukanych zimną wodą salaterek. Przyozdobić wg. uznania.
Nadesłał(a) Ferdynand, dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: