Budyń waniliowy z migdałami
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla  2 osób
			
			
	
			1,5 szklanki mleka (zwykłego 2% lub roślinnego)
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
3 migdały
5-6 kropli esencji waniliowej
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Zagotować szklankę mleka. Pozostałym mlekiem rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlewać powoli do wrzącego mleka, cały czas mieszając. Dodać obrane i posiekane migdały oraz esencję waniliową. Gdy budyń zgęstnieje, zdjąć z ognia i rozlać do wypłukanych zimną wodą salaterek. Przyozdobić wg. uznania.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: