puszka.pl - pysznie!

Jarzynka z patisona doprawiona sosem sojowym i imbirem

Potrawa wynaleziona przypadkowo jak pomagałam Mamie robić leczo nie-vege.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

cebulka
patison czyli biała dynia w kształcie UFO
tłuszcz do smażenia
sos sojowy ciemny
szczypta imbiru
pieprz
sól

Przygotowanie:

Podsmażyć cebulkę pokrajaną w półtalarki, dodać pokrojonego w cząstki patisona, przyprawić i gotowe. Nie wymaga długiego duszenia: 5-8 min.

Wskazówki i uwagi:

Patisona dobrze jest najpierw przedziabać na pół i na ćwiartki, bo ma twardą, trudną do obierania skórę. Pestki usunąć.
Nadesłał(a) marzenna_potera, dnia: Nov 12, 2002
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: