Ten przpis przczytałem kiedyś w kuchni chińskiej tyle, że musiałem go spolszczyć, bo połowa produktów jest trudno dostępna na naszym rynku. I tak powstało to danie. Smacznego
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 4 osób
ryż - szklanka lub 2 woreczki
2 marchewki
2 papryki
300 gram cukini, lub bakłarzanu
1 fenkuł
Ryż ugotować na sypko, a w tym czasie warzywa podsmażyć na patelni tak, żeby nie były za twarde ani za miękkie (al dente).
Sos: wymieszać wszystkie składniki w szklance.
Gdy warzywa będą dobre (wg uznania) dodać sos i wymieszać, dusić razem około 2 minut. Ryż wyłozyć na talerze i polać sosem.
Wskazówki i uwagi:
Sos przed wlaniem na patelnię z warzywami trzeba dobrze wymieszać, żeby się nie porobiły kluski ziemniaczane :)
Nadesłał(a) wighet,
dnia: 2002-10-26 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.