puszka.pl - pysznie!

Awanturka serowa (pasta twarogowa z zieleniną i selerem naciowym)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

200 g białego sera
1/2 selera naciowego
1 cebula
szczypiorek
natka pietruszki
estragon
sól
pieprz

Przygotowanie:

Selera umyć, porozdzielać łodygi, kilka ładnych odłożyć, resztę przekroić wzdłuż i pokroić w plasterki. Cebulkę i zieleninę oczyścić, drobno posiekać, odkładając kilka listków do dekoracji.

Ser włożyć do miski, ugniatając widelcem wymieszać z solą, pieprzem, cebulką i zieleniną. Wierzch posypać krążkami selera, udekorować odłożonymi gałązkami selera i listkami natki.
Nadesłał(a) Ferdynand, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: