puszka.pl - pysznie!

Ciasto greckie z orzechami i jabłkami


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

4 szklanki pokrojonych w kostkę jabłek
1 szklanka skruszonych orzechów włoskich
2 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
4 jajka
0,5 szklanki oleju
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
mąka ziemniaczana do obtoczenia jabłek

Przygotowanie:

Mieszamy cukier, cukier waniliowy i całe jaja. Do tego dodajemy mąkę zmieszaną z sodą i z cynamonem, następnie olej. Na koniec dodajemy jabłka i orzechy. Zanim się doda jabłka do ciasta należy obsypać je mąką ziemniaczaną.

Pieczemy w temp. 180 stopni C.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-10-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: alla

Twoje zapiski: