4-5 ziemniaków (ja miałam duże)
1 brokuł
1 opakowanie tofu-fety
cebula
pół pęczka szczypiorku
sól (morska np.)
olej słonecznikowy zimnotłoczony (lub inny)
ew. papryka ostra
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować "w mundurkach", brokuła podzielić na różyczki i krótko podgotować. Warzywa ostudzić. W międzyczasie posiekać w drobną kostkę cebulkę i oprószyć solą. Szczypiorek posiekać.
Wystudzone ziemniaki obrać ze skórek i pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z tofu-fetą, doprawić szczypiorkiem, olejem, szczyptą papryki ostrej (jeśli dziecko jest większe lub lubi) i jeśli potrzeba - solą.
Wskazówki i uwagi:
Sałatka może pasować także na przyjęcia.
Nadesłał(a) magda firlit,
dnia: 2002-10-13 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.