puszka.pl - pysznie!

Sałatka brokułowa z fetą i czosnkowymi płatkami migdałowymi

Ewa: "Sałatka podana była na zimno (z lodówki), ale wydaje mi się, że taka od razu przygotowana, jeszcze ciepła, też będzie pyszna. Gorąco polecam, wychodzi rewelacja!"


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

brokuły (1 duży lub 2 mniejsze)
feta (sporo)
oliwa z oliwek (najlepiej aromatyzowana)
paczka płatków migdałowych
ząbek czosnku
masło
ew. sól

Przygotowanie:

Brokuły gotujemy tak, aby pozostały lekko twarde. Układamy na półmisku, na to kruszymy fetę i polewamy oliwą z oliwek.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy roztarty z solą ząbek czosnku, chwilkę podsmażamy, dodajemy płatki migdałowe i rumienimy pięknie. Rumianymi i jeszcze ciepłymi płatkami posypujemy brokuły z fetą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Oct 1, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: ewa

Twoje zapiski: