Sałatka brokułowa z fetą i czosnkowymi płatkami migdałowymi
Ewa: "Sałatka podana była na zimno (z lodówki), ale wydaje mi się, że taka od razu przygotowana, jeszcze ciepła, też będzie pyszna. Gorąco polecam, wychodzi rewelacja!"
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
brokuły (1 duży lub 2 mniejsze)
feta (sporo)
oliwa z oliwek (najlepiej aromatyzowana)
paczka płatków migdałowych
ząbek czosnku
masło
ew. sól
Przygotowanie:
Brokuły gotujemy tak, aby pozostały lekko twarde. Układamy na półmisku, na to kruszymy fetę i polewamy oliwą z oliwek.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy roztarty z solą ząbek czosnku, chwilkę podsmażamy, dodajemy płatki migdałowe i rumienimy pięknie. Rumianymi i jeszcze ciepłymi płatkami posypujemy brokuły z fetą.
Twoje zapiski: