Surówka curry z kapusty, cykorii, groszku i marchewki z kiełkami
		
			Przepis Mai Błaszczyszyn.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			kapusta chińska (bok choy lub pekińska) lub włoska
sałata
cykoria
groszek
marchew
kiełki (np. soi lub mung)
sos:
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
2-3 łyżeczki miodu
1,5 łyżeczki curry lub przyprawy chińskiej 5 smaków
1-2 łyżeczki posiekanej bazylii
sól
pieprz
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Sos przygotować wcześniej i odstawić. Poszatkować kapustę. Dodać porwane na kawałki liście sałaty, cykorię, groszek, marchew i kiełki. Wymieszać składniki. Polać przygotowanym sosem tuż przed podaniem na stół.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Przerobione na wege.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: