puszka.pl - pysznie!

Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową

Przepis Zofii Nasierowskiej.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

60 dag sera
1/2 kostki masła
30 dag cukru pudru
8 żółtek
łyżka budyniu
skórka pomarańczowa
rodzynki
tłuszcz i bułka tarta do wysypania tortownicy

Przygotowanie:

Ser przetrzeć przez sito lub przekręcić przez maszynkę. Masło utrzeć z cukrem na puch, po czym - nadal ucierając - dodawać po 1 żółtku, potem budyń, następnie ser i bakalie. Z białek ubić pianę. Wyłożyć masę, lekko wymieszać, włożyć do posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tarta tortownicy. Piec ok. 50 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Aug 26, 2002
Źródło/autor przepisu: "Scenariusze przyjęć" - pod redakcją Alicji Filochowskiej-Pietrzyk, Dziennikarska Spółdzielnia Wydawnicza "KOBIETA I ŻYCIE", 1992, seria "Poradnik PANI"

Twoje zapiski: