puszka.pl - pysznie!

Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

50 dag marchwi
50 dag ziemniaków
sól
cukier
2 łyżki oleju
4 łyżki tartego sera żółtego
natka do posypania

Przygotowanie:

Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę lub w plasterki, oprószyć solą i cukrem, wymieszać z olejem, włożyć do żaroodpornego naczynia, podlać niewielką ilością wody, posypać tartym serem i pod przykryciem dusić w piekarniku.

Pod koniec duszenia odkryć, zapiec. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: