puszka.pl - pysznie!

Marchew duszona z dodatkiem czosnku i goździków


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 kg marchwi
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
1 goździk
liść laurowy
sól
cukier
pieprz
tymianek
świeża natka pietruszki
2 łyżki mleka (zwykłego lub roślinnego)

Przygotowanie:

Pokrojoną w kostkę marchew zalać niewielką ilością wody, dodać olej, czosnek, goździk, część zielonej pietruszki i pozostałe składniki oprócz mleka. Dusić na małym ogniu. W czasie duszenia uzupełniać wodę.

Pod koniec duszenia dodać mleko. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: