puszka.pl - pysznie!

Cukinie faszerowane brokułem z tofu


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

2 cukinie
1 brokuł
tofu
pół papryki
cebula
sos sojowy
papryka w proszku
żółty ser

Przygotowanie:

Najlepiej użyć młode, chude (czyli wąskie) cukinie. Wydążyć środek. Jeżeli mamy jednak duże, przerośnięte cukinie, to polecam blanszowanie wydrążonych cukini.

W międzyczasie brokuła dzielimy na różyczki. Smażymy tofu pokrojone w kostki, po ich zbrązowieniu dodajemy paprykę i cebulę, a tuż przed końcem różyczki brokuła.

Faszerujemy cukinie i zapiekamy posypane żółtym serem.
Nadesłał(a) jola, dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: