puszka.pl - pysznie!

Napój jabłkowo-ziołowy z dziką różą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 jabłka
20 g owoców dzikiej róży
2 łyżki ziół:
- kwiat czarnego bzu
- kwiat lipy
- liście malin
- liście czarnej porzeczki
- liście melisy
miód [lub słód lub inne słodziszcze]

Przygotowanie:

Z jabłek i owoców dzikiej róży ugotować odwar. Do wrzącego odwaru wsypać zioła i pod przykryciem utrzymywać ok. 10 minut lub dłużej. Odcedzić, osłodzić do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Zioła można zaparzyć na noc, a pić w dniu następnym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Aug 19, 2002
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: