puszka.pl - pysznie!

Placki z cukinii

Kasiek: "Smaży się to króciutko i zajada najlepiej z lekkim sosem ze świeżych pomidorów i bazylią."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

cukinia, taka dość duża
jajko lub łyżka mąki sojowej lub kukurydzianej
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cukinię obrać, wyczyścić z pestek i zetrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). Poczekać troszkę aż puści sok, połowę odlać.

Do masy cukiniowej dodać jajko (lub mąkę sojową/ kukurydzianą), sól, pieprz i mąkę na tyle, żeby przypominało ciasto na placki ziemniaczane. Smażyć.
Nadesłał(a) pat, dnia: Aug 10, 2002
Źródło/autor przepisu: Kasiek z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: