puszka.pl - pysznie!

Patisony duszone z warzywami, soczewicą i ziołami

Podawać na ryżu.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

cebula
czosnek
marchewka
patison
pomidory
soczewica
olej do smażenia
sól
mięta świeża lub suszona
+ ryż

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę podsmażyć z czosnkiem na złotawo. Dorzucić cienkie plasterki marchewki. Po kilku chwilach małe kawałki patisona, pomidory bez skórki pokrojone, dusić do jednolitości. Dorzucić soczewicę ugotowaną (można przed pomidorami nieugotowaną - dojdzie raczej szybko), dosolić, dodać mięty świeżej do smaku albo suszonej kilka szczypt.
Nadesłał(a) pat, dnia: Aug 18, 2002
Źródło/autor przepisu: wojmat z ircx.pl.polskavege

Twoje zapiski: