puszka.pl - pysznie!

Buraki z papryką i cebulą (na zimę)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

6 kg buraków
2 kg papryki
7 dużych cebul (ok. 1 kg)

zalewa:
1,5 szklanki octu
1,5 szklanki cukru
1 szklanka wody
2 płaskie łyżki soli

Przygotowanie:

Buraki ugotować, zetrzeć na grubej tarce. Paprykę i cebulę przekręcić przez maszynkę.

Zalewę zagotować, wrzucić do tego zmieloną paprykę i cebulę. Gotować 10 min. Potem do tego wrzucić buraki i gotować 5 min. Nakładać do słoiczków, pasteryzować.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-08-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Barbara Olszewska z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: