puszka.pl - pysznie!

Farsz naleśnikowy = szpinak, czosnek + sos sojowy i "chwasty"


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

500 g szpinaku
czosnek
sos sojowy
bazylia
natka pietruszki
sól, biały pieprz

Przygotowanie:

Szpinak udusić, dodać czosnek, bazylię, pieprz, sól, sos sojowy i dusić chwilkę i farsz gotowy ;-)

Posmarować naleśniki, zwinąć w ruloniki i zapiec chwilkę w piekarniku, posypać natką pietruszki i gotowe ;-) Do tego podaję pomidorki i już ;-)))

Wskazówki i uwagi:

Kaliope: "Mój brat lubi te naleśniki zapieczone z serem żółtym (w wersji lakto-wege), tez niezłe ;-)))))))"
Nadesłał(a) pat, dnia: Aug 17, 2002
Źródło/autor przepisu: Kaliope z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: