puszka.pl - pysznie!

Surówka szejka - z pomarańczy i papryki z melisą i miętą


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

3 pomarańcze
po 1 strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki
4 cebule
2 łyżki usiekanych listków melisy
1 łyżka usiekanych zielonych listków mięty
2 łyżki zielonych, wydrylowanych oliwek

pomarańczowy winegret:
3 łyżki oliwy
3 łyżki soku z cytryny
łyżeczka musztardy
ćwierć łyżeczki otartej skórki pomarańczowej [w polskich warunkach pomarańcza koniecznie musi być najpierw wyparzona]
sól
pieprz
szczypta cukru

Przygotowanie:

Składniki sosu dokładnie wymieszać, przykryć, wstawić do lodówki.

Składniki surówki kroimy w kostkę, mieszamy z miętą i melisą. Polewamy mocno schłodzonym sosem, dekorujemy oliwkami.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-07-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Herbatka z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: