puszka.pl - pysznie!

Szpinak lub jarmuż z ziemniakami w masali


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki
świeży szpinak lub jarmuż lub liście rzodkiewki
olej

garam masala
albo curry
albo własna masala, jaką lubisz, np. czarna gorczyca, kminek indyjski, asofetida, kurkuma, chili, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obierasz i kroisz w kosteczkę. Szpinak - obrywasz ogonki i przebierasz, płuczesz. Olej rozgrzewasz, wrzucasz masalę, jaką lubisz. Jak się trochę zarumieni (ok. 1 minuty) to dodajesz ziemniaki. Ja nie mieszam od razu, niech się zarumienią, ale nie przypalą. Jak masz ładnie zarumienione ziemniaczki dodajesz szpinak. Pycha!

Aha, zamiast szpinaku można dać jarmuż albo liście rzodkiewki.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2002-07-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: