puszka.pl - pysznie!

Peruwiańska pomidorówka "gazpacho" (wielowarzywna)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

czerwona papryka
kilka różyczek brokuła
1 marchew
50 g fasoli czerwonej (z puszki lub ugotowanej)
50 g bobu
kostka sojowa

szklanka soku pomidorowego
sól ziołowa
pieprz ziołowy
szczypta ziół prowansalskich
natka pietruszki
koper

Przygotowanie:

Wszystkie składniki lekko podgotować (mają być trochę twardawe). Odsączyć wodę, dodać sok pomidorowy i przyprawić do smaku. Podgrzać wszystko z sokiem, nie gotować. Danie gotowe! Smacznego.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej gotować soję osobno, wybrać słodką marchew, nie gotować soku.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-07-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kuchnia peruwiańska - zdrowa żywność

Twoje zapiski: