Makaron z brokułami, pomidorami i rozmarynem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
40 dkg makaronu (np. kokardki lub świderki)
1 mały brokuł
2 duże ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 ostra papryczka (lub odrobina ostrej papryki w proszku)
2 łyżki świeżego rozmarynu
1 puszka pomidorków koktajlowych lub świeże pomidory pokrojone na cząstki
Przygotowanie:
W dużej ilości osolonej wody gotować makaron. Przed końcem gotowania (4 minuty) wrzucić podzielony na różyczki brokuł.
Do garnka z oliwą wrzucić posiekany czosnek, delikatnie zrumienić. Papryczkę i rozmaryn drobno posiekać.
Odcedzony makaron z brokułami polać oliwą, posypać ziołami i przyprawami, udekorować pomidorkami.
Twoje zapiski: