puszka.pl - pysznie!

Gruszka kardynała - na lodach, z sosem owocowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 soczysta gruszka na osobę
250 g cukru na 1 l wody (na syrop)
wanilia
lody waniliowe
jeżyny lub maliny
pokruszone migdały
bukiet świeżej mięty do dekoracji

Przygotowanie:

Zrobić syrop: zagotować wodę z cukrem i przekrojoną na pół laską wanilii. Obrać gruszki, przekroić na pół, wyjąć pestki, włożyć na kilka minut do gotującego się syropu. Wyjąć i ostudzić.

Przygotować pucharki z lodami, ułożyć połówki gruszki, polać zmiksowanymi jeżynami (lub malinami), posypać migdałami i udekorować kilkoma listkami mięty.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 7/2002

Twoje zapiski: