puszka.pl - pysznie!

zapiekanka z cykorii z pieczarkami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

10 szt. duzych cykorii
15 dag pieczarek
3 lyzki oleju sojowego lub slonecznikowego
1 lyzka maki
5 lyzek tartego zoltego sera
1 szkl. mleka
sol i pieprz
natka

Przygotowanie:

cykorie ugotowac, odcedzic, osaczyc, podzielic na czesci. pieczarki pokrojone w talarki, udusic na oleju. make lekko zrumienic na patelni bez tluszczu, dodac olej, polaczyc z mlekiem, mieszajac zagotowac, dodac przyprawy do smaku i polowe tartego sera, wymieszac. do naczynia zaroodpornego wlac polowe sosu, wlozyc cykorie, orposzyc sola i pieprzem, polac sosem i posypac serem. zapiec. przed podaniem posypac natka. podawac z pieczywem, ziemniakami, ryzem i surowkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 9, 2002
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: