puszka.pl - pysznie!

Zapiekanka z obsmażanej cukinii, papryki i pomidorów


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 cukinia
4 cebule
4 papryki
4 pomidory
4 łyżki mąki
oliwa do smażenia

10 łyżek tartego żółtego sera
sól
pieprz
czosnek
tymianek
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa (każde oddzielnie!) pokroić w plasterki, posolić, oprószyć mąką, obsmażyć na oliwie.

Następnie układać warstwami (cukinię, paprykę, cebulę i pomidory) każdą warstwę posypując serem i przyprawami. Po wierzchu posypać serem i skropić olejem. Zapiec. Podawać z sosami, ryżem, ziemniakami, surówkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 26, 2002
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: