2 szkl. ugotowanej soi
2 cebule
2 marchewki
2 pietruszki
1/2 selera
1 por
20 dag pieczarek
5 łyżek startego zółtego sera
3 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
3 łyżki pasty pomidorowej
1/2 szkl. kwaśnej śmietany
1 łyżka masła
sól i pieprz
natka pietruszki
Przygotowanie:
Warzywa ugotowane w całości pokroić w talarki. Cebule udusić na części oleju, wymieszać z warzywami i soją. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć warzywa z soją, skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem, zalać śmietaną, wymieszaną z pastą pomidorową.
Zapiekać ok. 45 min., a przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Wskazówki i uwagi:
Podawać z pieczywem, ziemniakami, ryżem i surówkami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-06-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego