puszka.pl - pysznie!

Sałatka z pęczaku z papryką, kukurydzą i winegretem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka ugotowanego na sypko pęczaku
2 papryki: czerwona i żółta
puszka kukurydzy
szczypiorek lub cebulka
2 pomidory
sól
pieprz

czosnkowy winegret:
olej sałatowy, np. winogronowy
trochę soku z cytryny
ząbek czosnku

Przygotowanie:

Kroimy paprykę, szczypiorek/cebulkę oraz pomidory. Delikatnie mieszamy z ugotowanym pęczakiem, dodając sól i pieprz.

Olej mieszamy z cytryną i zmiażdżonym czosnkiem, zalewamy sosem sałatkę.
Nadesłał(a) kimberlit, dnia: 2002-06-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: